Τιμολογιακή Πολιτική

Η υφιστάμενη τιμολογιακή πολιτική των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Κύμης – Αλιβερίου είναι σήμερα διαφορετική για τους πέντε πρώην Καποδιστριακούς Δήμους που συνενώθηκαν και πλέον αποτελούν Δημοτικές ενότητες.

Έτσι λοιπόν, για κάθε Δημοτική Ενότητα ξεχωριστά σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε διαφορετική πολιτική οικονομικής επιβάρυνσης προς τους καταναλωτές για τις υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης, με αποτέλεσμα για κάθε Δημοτική Ενότητα να υπάρχουν διαφορετικά τιμολόγια χρέωσης, κλιμάκια, κατηγορίες, πάγιο κλπ.

Συνολικά σε όλη την έκταση του Δήμου υπάρχουν 77 πακέτα τιμολογίων λόγω των παραπάνω διαφορών ανά Δημοτική Ενότητα.

Το νέο τιμολόγιο πού εκκρεμεί για έγκριση βάσει μελέτης στηρίζεται σε διακριτά προϊόντα για λόγους υπολογισμού σε περιπτώσεις σύνθετων συνθηκών στη δομή.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει η Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α , εφαρμόζεται το κατάλληλο κοινωνικό τιμολόγιο, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα. Ακολουθείται η έκπτωση σε σχέση με το οικιακό τιμολόγιο στο 50% στα κλιμάκια κατανάλωσης.

Σε επιλεγμένες περιοχές εφαρμόζεται είτε έκπτωση είτε επιβάρυνση στο ενιαίο τιμολόγιο ανάλογα με το ενεργειακό κόστος άντλησης, μεταφοράς υδάτων και λειτουργίας βιολογικών καθαρισμών και την ανάγκη νέων έργων.

Τα διακριτά προϊόντα ύδρευσης που καθορίζονται είναι 5: Οικιακό, Καταστήματα, Οικόπεδα – Στάβλοι, Κοινωνικό και Βιομηχανιών – Βιοτεχνιών.

Για την τιμολόγηση της αποχέτευσης εφαρμόζεται, χρέωση συνδεδεμένη με την κατανάλωση ύδατος που καταγράφει το υδρόμετρο του καταναλωτή αφού, όταν υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης, το 80% του νερού που καταναλώνεται καταλήγει στο δίκτυο της αποχέτευσης για επεξεργασία.